Internet Voorkeur

Philips museum. Philips verkoopt zijn halfgeleiderdivisie, maar het is zeker niet de eerste keer dat het bedrijf een productgroep afstoot. De rijke Philipshistorie bevat veel producten die niet meer gemaakt worden of geen groot succes werden. Veel daarvan is terug te vinden op de site van het Eindhovense Philips Museum, een initiatief van de Stichting tot Behoud van Historische Philips Producten die in 1992 werd opgericht. Op de site is een dwarsdoorsnede te zien van uitvindingen die Philips deed, zowel in het bakelieten tijdperk als later, toen elektronica de huiskamer veroverde. De grootste successen in de huiskamer scoorde Philips behalve als fabrikant van televisies ook als (mede-)uitvinder van de compactdisc, opvolger van de analoge langspeelplaat. Minder succesvol bleek de cd-i, de interactieve variant van de cd. Ook de DCC, Philips’ digitale cassette, redde het niet. Het Eindhovense bedrijf zet nu in op de medische sector. Niets nieuws, zeggen de Philipskenners. In het museum, staat een draagbaar röntgenapparaat van Philips uit 1928.

www.philipsmuseumeindhoven.nl