Internet Voorkeur

EK Atletiek. Maandag begint in het Zweedse Göteborg het Europees kampioenschap atletiek, dat duurt tot 13 augustus. De officiële openingsceremonie is zondag in het centrum van de stad.

De website van het EK is te vinden via de site van de Europese Atletiekunie, www.european-athletics.org. Vanaf maandag zijn daar verslagen en uitslagen te lezen.

Maar wie zich terdege wil voorbereiden vindt op de site lange lijsten met uitslagen van recente wedstrijden, voorbeschouwingen op de verschillende loop-, werp- en springnummers en uiteraard de seizoenranglijsten van alle onderdelen. Verder gaat de site prat op het recordaantal atleten, 739 mannen en 631 vrouwen, dat aan het EK deelneemt. Ook het aantal deelnemende landen is nog nooit zo groot geweest: 48. De twee nieuwste leden van de Atletiekunie doen mee, Servië met 11 atleten en Montenegro met twee. Alleen Armenië en Liechtenstein zijn afwezig op het EK.

De televisie besteedt ruimschoots aandacht aan het toernooi, met als koploper Eurosport, dat volgende week 47 uur live uitzendt.

www.european-athletics.org