Het eenzame Westen

TONEEL **** Het eenzame Westen De Almeerse groep Suburbia speelt de zwarte komedie Het eenzame westen van Martin McDonagh, over twee broers in een zeer gewelddadig Iers dorp. Albert Lubbers regisseert. „Regisseur Albert Lubbers heeft de smaak van het genre goed te pakken. Wouter van Lierde speelt Valene: wrokkig, wreed en geestig. En de Belg Mathias Sercu, in de rol van Coleman, is dat alles in de overtreffende trap. Anders dan in de sombere visie die regisseur Johan Simons eerder op McDonaghs stuk gaf, gunt Lubbers de figuren nog een sprankje hoop. Indien niet op aarde, dan wel in het hiernamaals .” Anneriek de Jong, 3 augustus 2006 T/m 3 sept. Stadslandgoed De Kemphaan, Almere. Inl: 036-8448148 en www.theatergroepsuburbia.nl. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

De Almeerse groep Suburbia speelt de zwarte komedie Het eenzame westen van Martin McDonagh, over twee broers in een zeer gewelddadig Iers dorp. Albert Lubbers regisseert.

„Regisseur Albert Lubbers heeft de smaak van het genre goed te pakken. Wouter van Lierde speelt Valene: wrokkig, wreed en geestig. En de Belg Mathias Sercu, in de rol van Coleman, is dat alles in de overtreffende trap. Anders dan in de sombere visie die regisseur Johan Simons eerder op McDonaghs stuk gaf, gunt Lubbers de figuren nog een sprankje hoop. Indien niet op aarde, dan wel in het hiernamaals .”

Anneriek de Jong, 3 augustus 2006

T/m 3 sept. Stadslandgoed De Kemphaan, Almere. Inl: 036-8448148 en www.theatergroepsuburbia.nl.