film Superman

film Superman *** In de tweeënhalf uur durende, vijfde supermanfilm Superman Returns van regisseur Bryan Singer keert Superman (Brandon Routh) terug op aarde na lang bezoek aan thuisplaneet Krypton. Loïs Lane heeft een kind én de Pulitzerprijs, maar de wereld blijkt de held nog hard nodig te hebben. „Regisseur Bryan Singer gebruikt oude en nieuwe elementen om de superheld klaar te stomen voor het nieuwe millennium. (...) De wereld is wanhopig op zoek naar een verlosser van het kwaad; of dit kwaad nu Lex Luthor (Kevin Spacey) heet, zoals in de film, of Bin Laden, zoals in het echt. (...) Superman zat altijd al vol religieuze verwijzingen, maar in Superman Returns wordt die religiositeit verder uitgebouwd.” André Waardenburg, 2 augustus 2006 In: 95 bioscopen

In de tweeënhalf uur durende, vijfde supermanfilm Superman Returns van regisseur Bryan Singer keert Superman (Brandon Routh) terug op aarde na lang bezoek aan thuisplaneet Krypton. Loïs Lane heeft een kind én de Pulitzerprijs, maar de wereld blijkt de held nog hard nodig te hebben.

„Regisseur Bryan Singer gebruikt oude en nieuwe elementen om de superheld klaar te stomen voor het nieuwe millennium. (...) De wereld is wanhopig op zoek naar een verlosser van het kwaad; of dit kwaad nu Lex Luthor (Kevin Spacey) heet, zoals in de film, of Bin Laden, zoals in het echt. (...) Superman zat altijd al vol religieuze verwijzingen, maar in Superman Returns wordt die religiositeit verder uitgebouwd.”

André Waardenburg, 2 augustus 2006

In: 95 bioscopen