Ajax voor eigen publiek niet langs tweede keus Inter

AMSTERDAM, 5 Aug. Het vernieuwde Ajax zoekt in de aanloop naar de eerste ontmoeting in de voorronde van de Champions League met FC Kopenhagen nog steeds vergeefs naar vorm. De Amsterdammers speelden gisteravond tijdens het eigen toernooi op het nippertje gelijk tegen de tweede keus van Internazionale: 1-1. Trainer Henk ten Cate zag lijdzaam toe hoe zijn formatie nog als een onsamenhangend geheel oogt. Ajax kon tegen de tweede keus van Internazionale zelden of nooit overtuigen. Sneijder maakte in de 86ste minuut met een fraai schot van afstand het enige doelpunt voor Ajax. Solari had Internazionale al na negentien minuten op een voorsprong gezet. Vanavond speelt de ploeg van Ten Cate tegen Manchester United, dat met 3-1 van Porto won. De Engelsen gaan met zes punten (drie punten voor de zege en drie voor de gemaakte treffers) aan de leiding van het vriendschappelijke toernooi in de Arena.