www.nrc.nl

Nextlog. Kijk eens achter de schermen bij nrc.next. Bijna dagelijks doen Hans Nijenhuis en Titia Ketelaar, respectievelijk chef en plaatsvervangend chef van nrc.next, op hun Nextlog verslag van wat er op de krantenredactie is gebeurd. Welke keuzes zijn gemaakt bij de productie van de krant? Deze week onder meer een discussie met lezers over ‘schokkende foto’s’ uit Libanon. Moet de krant een foto van een gedood kind afdrukken? Of toch een abstracter beeld? Zie www.nrc.nl/nextlog.

Meer weblogs van NRC Handelsblad staan op www.nrc.nl/weblog.

Vandaag kwam overigens het honderdste nummers uit van nrc.next. Bekijk alle covers op www.nrc.nl/next.

Foto’s. Het is een cliché, maar één afbeelding zegt vaak meer dan duizend woorden. De oorlog in Libanon, de verkiezingen in Congo, aangespoelde asielzoekers tussen de toeristen op zonnige Spaanse stranden. Elke dag selecteert de fotoredactie de beste beelden van die dag. Op www.nrc.nl/foto verschijnen rond het middaguur de nieuwsfoto’s van die dag.

Verder in de fotosectie op de website van de krant een overzicht van het werk van de vaste NRC-fotografen en sinds kort het fotoblog van NRC-staffotograaf Vincent Mentzel.

Denksport. Dagelijks verschijnt op www.nrc.nl/denksport een nieuw schaakprobleem. In het begin van de week is de opgave moeilijk, aan het einde van de week is het denksport voor (bijna) grootmeesters.

Verder in de rubriek denksport de digitale versie van het scryptogram van Jelmer Steenhuis. Fans van het scryptogram kunnen samen puzzelen, tussentijds hun puzzel bewaren en ook nog de opgave van vorige week maken.