United 93

United 93 Paul Greengrass verfilmde de gebeurtenissen rond de fatale vlucht van het vierde gekaapte toestel van 11 september. Met zijn schokkerige beelden brengt hij de kijker 115 benauwende, opwindende, hartverscheurende minuten dichter bij de gebeurtenissen van die dag dan het medium film ons ooit heeft kunnen brengen. Alles krijgen we te zien en alles maakt even veel indruk. United 93 is de eerste bioscoopfilm over 9/11 en hij zal nog heel lang de beste blijven. Regie: Paul Greengrass. Met: Christian Clemenson, Trish Gates, Polly Adams. The crew and passengers of United Airlines flight 93 charge down the aisle to reclaim the plane from hijackers in a scene from the new film "United 93" directed, written and produced by Paul Greenglass in this undated publicity photograph. The film depicts the events that took place on United 93 on September 11, 2001. The film opens in the U.S. on April 28, 2006. NO SALES NO ARCHIVES REUTERS/Jonathan Olley/Universal Studios/Handout REUTERS

Paul Greengrass verfilmde de gebeurtenissen rond de fatale vlucht van het vierde gekaapte toestel van 11 september. Met zijn schokkerige beelden brengt hij de kijker 115 benauwende, opwindende, hartverscheurende minuten dichter bij de gebeurtenissen van die dag dan het medium film ons ooit heeft kunnen brengen. Alles krijgen we te zien en alles maakt even veel indruk. United 93 is de eerste bioscoopfilm over 9/11 en hij zal nog heel lang de beste blijven.

Regie: Paul Greengrass. Met: Christian Clemenson, Trish Gates, Polly Adams.