Uitstel voor eerste fase Randstadrail

Rotterdam, 4 aug. De Hofpleinlijn tussen Den Haag en Rotterdam en de Zoetermeerlijn blijven enkele weken langer buiten gebruik dan gepland. De ombouw van spoorlijn tot metroverbinding, de zogenaamde Randstadrail, heeft vertraging opgelopen door het warme weer in juli, aldus stadsregio Rotterdam en stadsgewest Haaglanden gisteren. Sinds begin juni rijden er geen NS-treinen meer op de Hofplein- en Zoetermeerlijn. De metrostellen van Randstadrail zouden op 3 september gaan rijden. Een verbouwing van de infrastructuur duurt echter langer dan verwacht, onder meer doordat een behuizing van een stroomkabel is gesmolten. Het is onduidelijk wanneer de metrostellen wel kunnen rijden. Tot die tijd rijden er bussen. Randstadrail moet in 2009 geheel afgerond zijn.