This is America

This is America In This is America, geven 17 hedendaagse kunstenaars hun visie op de American Dream. In de film Manhattan uit 1929 ligt de skyline van New York er groots en meeslepend bij. Dit is een stad vol mensen die hun geloof in de vooruitgang delen. Maar opeens keert dat beeld en doemen associaties op met bloedhete gevangenissen in Guantánamo Bay of stoffige legerbases in Irak. Het land van zwembaden, filmsterren en Cadillacs is plotseling pispaal geworden. T/m 8 okt in Centraal Museum, Nicolaaskerkhof 10, Utrecht. Inl:www.centraalmuseum.nl.

In This is America, geven 17 hedendaagse kunstenaars hun visie op de American Dream. In de film Manhattan uit 1929 ligt de skyline van New York er groots en meeslepend bij. Dit is een stad vol mensen die hun geloof in de vooruitgang delen. Maar opeens keert dat beeld en doemen associaties op met bloedhete gevangenissen in Guantánamo Bay of stoffige legerbases in Irak. Het land van zwembaden, filmsterren en Cadillacs is plotseling pispaal geworden.

T/m 8 okt in Centraal Museum, Nicolaaskerkhof 10, Utrecht. Inl:www.centraalmuseum.nl.