Televisie Overige films

The New Guy (Ed Decter, 2002, VS). In slappe high-school tienerkomedie speelt DJ Qualls een nerd die zich een cool imago aanmeet. RTL5, 20.30-22.10u., met reclame.

Life Stinks (Mel Brooks, 1991, VS). Moralistische komedie van en met de ervaren geinponem Brooks als even meedogenloze als gefortuneerde projectontwikkelaar die het, bij wijze van weddenschap, een maand zonder een cent op zak probeert uit te houden in een krottenwijk. Met Lesley Ann Warren als zwerfster. RTL7, 20.30-22.15u., met reclame.

The In-Laws (Andrew Fleming, 2003, VS). Remake van gelijknamige actiekomedie uit 1979 (met Alan Arkin en Peter Falk). James Bond-achtige spion Michael Douglas betrekt neurotische arts Albert Brooks in hyperventilerend avontuur. België 1, 21.05-22.45u.

Red Rock West (John Dahl, 1992, VS). De door Hollywood gecreëerde Amerikaanse mythologie wordt consequent op zijn kant gezet in amusante hedendaagse film noir waarin niets is wat het lijkt. Ingenieus plot laat berooide Nicolas Cage abusievelijk voor een huurmoordenaar versleten worden. Met Dennis Hopper als de echte killer en Laura Flynn Boyle als femme fatale. Net5, 22.30-0.20u., met reclame.

The Hiding Place (James F Collier, 1975, VS). Door Billy Grahams Evangelistic Church geproduceerde oorlogstragedie naar autobiografie van Corrie ten Boom. Christelijk Haarlems gezin helpt joodse onderduikers. Met Julie Harris. Ned.1, 23.05-0.55u.

La meglio gioventú (3) (Marco Tullio Giordana, 2003, Italië). Voor tv gemaakte serie vertelt de geschiedenis van Italië van 1966 tot in deze eeuw aan de hand van de broers Carati die in de roerige jaren zestig twintig worden. Bioscoopversie won publieksprijs van het Rotterdamse Filmfestival en groeide uit tot filmtheaterhit. Wordt in vier delen uitgezonden. Ned.3, 23.15-0.50u.