Rembrandt niet echt gelukkig

Rembrandt niet echt gelukkig We kregen les over Rembrandt op school. Rembrandt werd vierhonderd jaar geleden geboren. Rembrandt leefde in de Gouden Eeuw. Die was van 1600 tot 1700. Dat was zeer interessant. We hebben geleerd dat Rembrandt een vrouw had, Saskia genaamd. De vrouw van Rembrandt ging dood aan de pest en Titus, zijn zoon, werd verliefd op de huishoudster, Geertje Dirckx. Rembrandt was niet echt een gelukkige man. Hij schilderde zich steeds opnieuw. Hij hield als het ware een dagboek bij, alleen in de vorm van schilderijen. De les over Rembrandt was zeer interessant. Hij maakte veel schilderijen zoals de bekende Nachtwacht en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp. Daar zie je dat de dokter een uitgehaalde arm laat zien om de spieren goed te bekijken, alleen in die tijd begonnen ze met de buik open te snijden, want de organen vergingen als eerste. En zo zijn er nog andere raadsels. We hebben een foto gemaakt van De Nachtwacht, alleen waren wij dan de mensen die eigenlijk op De Nachtwacht stonden. Ik zelf was de man die voorop stond. Het resultaat was dan ook erg mooi. We mochten ook zelf verzinnen waar we stonden en de houding verzinnen. Ik heb veel geleerd over Rembrandt van Rijn. En eigenlijk is het niet van Rijn, maar Rembrandt Harmz. Die naam is eigenlijk naar zijn vader vernoemd. In die tijd ging het zo: de achternaam was bijvoorbeeld Harmz. Die Z stond voor ‘zoon van'. En zo waren er veel meer interessante weetjes. Interessante weetjes en foto van Raoul Rijkers, 12 jaar, uit Venlo Rijkers, Raoul

We kregen les over Rembrandt op school. Rembrandt werd vierhonderd jaar geleden geboren. Rembrandt leefde in de Gouden Eeuw. Die was van 1600 tot 1700. Dat was zeer interessant. We hebben geleerd dat Rembrandt een vrouw had, Saskia genaamd. De vrouw van Rembrandt ging dood aan de pest en Titus, zijn zoon, werd verliefd op de huishoudster, Geertje Dirckx. Rembrandt was niet echt een gelukkige man. Hij schilderde zich steeds opnieuw. Hij hield als het ware een dagboek bij, alleen in de vorm van schilderijen. De les over Rembrandt was zeer interessant. Hij maakte veel schilderijen zoals de bekende Nachtwacht en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp. Daar zie je dat de dokter een uitgehaalde arm laat zien om de spieren goed te bekijken, alleen in die tijd begonnen ze met de buik open te snijden, want de organen vergingen als eerste. En zo zijn er nog andere raadsels. We hebben een foto gemaakt van De Nachtwacht, alleen waren wij dan de mensen die eigenlijk op De Nachtwacht stonden. Ik zelf was de man die voorop stond. Het resultaat was dan ook erg mooi. We mochten ook zelf verzinnen waar we stonden en de houding verzinnen. Ik heb veel geleerd over Rembrandt van Rijn. En eigenlijk is het niet van Rijn, maar Rembrandt Harmz. Die naam is eigenlijk naar zijn vader vernoemd. In die tijd ging het zo: de achternaam was bijvoorbeeld Harmz. Die Z stond voor ‘zoon van'. En zo waren er veel meer interessante weetjes.

Interessante weetjes en foto van Raoul Rijkers, 12 jaar, uit Venlo