Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met schrijver Hassan Bahara over zijn debuutroman Een verhaal uit de stad Damsko en de overleden schrijvers Gerard Reve en W.F. Hermans. Radio 1, 19.04-20.00u.

Zomeravondconcert. Het Royal Scottish National Orchestra onder leiding van Stéphane Denève speelt werk van Ravel (Ma mère l’oye); Szymanowski (Symphonie Concertante) en de Symphonie Fantastique van Berlioz. Radio 4, 19.30-23.00u.

De avonden. In het eerste uur onder scenarioschrijver Willem Capteyn over Fellini’s film Amarcord, waarmee hij in 1973 de Oscar voor beste buitenlandse film won. In het laatste uur een gesprek met conservator Louis van Tilborgh over de invloed van de Japanse kunst op het werk van Vincent van Gogh. 747AM, 20.02-23.00u.

Zomerfestival. Registratie van het concert dat Pink Floyd in 1969 in het Amsterdamse Concertgebouw gaf. ‘The Man and the Journey’, zoals het concert heette, was een fraaie, magische aaneenschakeling van bewerkingen van eerdere nummers. Radio 2, 22.03-23.00u.