om naar uit te kijken

POP

Club Rock 'n' roll Summerschool Rotown, het Rotterdamse poppodium dat nog wèl open is, laat bands uit de stad eer bewijzen aan bewonderde voorbeelden. Liefst uit de donkere kant van de popmuziek, want het 666-jarig bestaan van Rotterdam is de aanleiding. Na Feverdream over Steve Albini en Fetish over Melvins, vorige week, zal Mono (niet te verwarren met de Japanse postrockband) zondag integraal The Colour And The Shape spelen, het tweede album van de Amerikaanse groep Foo Fighters. The Hands buigen zich over het oeuvre van de nog hardere en donkerder klinkende groep Melvins, net als Foo Fighters uit Seattle. De laatste aflevering, volgende week zondag, wordt gevuld door The Wragtime Wranglers, die zich storten op de duisterste liedjes denkbaar: ‘murder ballads’ in de traditie van Johnny Cash en Nick Cave.

6/8, Rotown Rotterdam

MUZIEK

Glamorous Night De derde editie met muzikale tijdsbeelden in Huis te Linschoten in de buurt van Woerden heeft van 10 t/m 20 aug de titel Glamorous Night met muziek uit de jaren ’20 en ’30 van Ivor Novello, Pijper, Ornstein, Stravinsky, Milhaud en Ives: musical, mechanisch orkest, hoorspel, revue, avant-garde en bioscoopacts, uitgevoerd door tal van musici en artiesten.

Inl over programma, vervoer en reserveren: 0348 414474 & wwwhuistelinschoten.nl

THEATER

Boulevard In Den Bosch opent vanavond het festival De Boulevard, met tientallen nieuwe voorstellingen op locatie, van jong talent als Dries Verhoeven, Jetse Batelaan en Boukje Schweigman, en gevestigde groepen als Oostpool, Artemis, Les Ballets C de la B, Max en Laika. Oostpool brengt Bok & Geit over een Brabantse Romeo en Julia wier prille liefde wordt vermalen in de strijd tussen twee fanfares. Het zangduo An & Jan brengt popklassiekers die door Jan Rot naar Brabant zijn hertaald. Zo transformeert The Midnight Train to Georgia in De Laatste trein naar Tilburg.

4-13 aug. Den Bosch, rondom De Parade. Inl. 073-6137671 of www.festivalboulevard.nl.

THEATERFESTIVAL

De Parade Vanaf vanavond staat reizend theaterfestival De Parade op zijn laatste en grootste stek: het Martin Luther Kingpark in Amsterdam. Nieuwe voorstellingen hier zijn Suikerklok, muziektheater van popzanger Spinvis en dichter Simon Vinkenoog, en Spreekuur van De Varkensfabriek, een toneelstuk over integratie door het Marokkaans-Nederlandse duo dat vorig jaar de voorstelling De varkensfabriek maakte. Verdere aanraders: Fantastische Fantast van Sanne Vogel gaat over twee pubers die worstelen in een opblaasbad. Bandloopt van Orkater gaat over het maken van een yoghurtreclame. Sorry volgende keer bij ons is muziektheater over ruziënde stelletjes. Op onze zenuwen van Ko van den Bosch gaat over twee racistische vrouwen die worstelen met de ouderdom. Kick is een opzwepend mini-kickboksgala. Visnijd gaat over een blinde en een lamme zus die elkaar haten. Roadmaster gaat over een suïcidale monteur die door een ontmoeting met een verleidelijke olifant zijn levenslust herwint.

T/m 20 aug Amsterdam. M.L. Kingpark. Inl. 033-4654555 of www.deparade.nl.

ZOMERFESTIVAL

de 7e hemel Zaterdag wordt om 18u 7e hemel, het festival geopend met een theatrale stoet door de stad, waaraan naast 20 schapen en 16 bruidsparen ook alle deelnemende musea deelnemen. Modeontwerper AZIZ sluit de optocht af met een wervelende show op de catwalk. Na de opening brengen zeven Utrechtse musea de stad deze zomer in hemelse sferen. Buiten, bij een fontein kan er genoten worden van tapas, rosé en cocktails. Het zomerfestival begint 5 augustus en duurt tot en met 10 september. Het Centraal Museum Utrecht toont van 4 t/m 20 augustus een kostbare halsketting uit de ‘Timeless’ collectie van Rodrigo Otazu.

Inl www.de7ehemel.com.