OM in zaak-Merx in hoger beroep

Willemstad, 4 aug. Het Antilliaanse openbaar ministerie (OM) heeft hoger beroep aangetekend tegen het vonnis in de zaak rond oud-officier van justitie Cor Merx. Merx, voormalig hoofd van het OM op de Bovenwindse eilanden Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba, werd twee weken geleden wegens valsheid in geschrifte veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Hij had in 2004 documenten vervalst om de vermeende minnaar van zijn ex-vriendin af te luisteren. Het OM, dat een jaar onvoorwaardelijke celstraf had geëist, is het niet eens met de strafmaat. Ook Merx gaat in hoger beroep. Volgens zijn advocaat is een deel van het bewijs tegen Merx illegaal verkregen. Bovendien wil hij aantonen dat zijn cliënt door de procureur-generaal was toegezegd dat Merx niet vervolgd zou worden als hij naar Nederland zou vertrekken.