Olympisch comité stelt uitspraak ‘Juve’ uit

Het Italiaans Olympisch comité CONI doet pas in de tweede helft van augustus uitspraak in het beroep van Juventus in het fraudeschandaal in het Italiaanse voetbal. Het trekt bewust ruim tijd uit om het oordeel van het sporttribunaal in overweging te nemen.

De club uit Turijn vecht met name de terugzetting naar de Serie B aan, dat de club als een doodsteek ervaart. Veel spelers wachten het oordeel niet af en vertrekken naar clubs die komend seizoen wel in de Serie A voetballen. De Italiaanse voetbalbond stelt het begin van de competitie uit om het oordeel van het Olympisch comité te kunnen afwachten.

In één opzicht kan Juventus opgelucht ademhalen. Nike deelde gisteren mee dat het sponsor blijft. De fabrikant van sportartikelen is één van de twee hoofdsponsors. Nike heeft een twaalfjarig contract met Juventus dat inging in 2003. Dat levert de club jaarlijks 12 miljoen euro op. De andere hoofdsponsor, Tamoil, heeft nog niet van zich laten horen.

Het CONI deelde gisteren mee dat de drie andere clubs die werden veroordeeld in het voetbalschandaal tot nu toe geen beroep hebben ingediend. Het gaat om Lazio Roma, Fiorentina en AC Milan.

De lijst van spelers die bij Juventus vertrekken, lijkt intussen langer te worden. Ook aanvaller Zlatan Ibrahimovic wil weg. De oud-spits van Ajax wil komend seizoen niet met de Turijnse club in de Serie B uitkomen, zo liet zijn zaakwaarnemer Mino Raiola in Italië laten weten.

De Zweedse international staat in de belangstelling van onder meer AC Milan. Gianluca Zambrotta, Lilian Thuram (Barcelona), Fabio Cannavaro, Emerson (Real Madrid) en Patrick Vieira (Internazionale) gingen Ibrahimovic voor. Trainer Fabio Capello verruilde de landskampioen voor Real Madrid. Als vervanger van de Italiaan stelde Juventus de Franse oud-speler Didier Deschamps aan. Hij tekende een contract voor twee jaar. (ANP, SID)