Muziekinstrumenten

In de serie `Het echte werk` (Cultureel Supplement, 28 juli) over De vioolbouwer wijst mevrouw Moller erop dat er in Nederland geen Muziekinstrumenten Museum bestaat. Niet meer bestaat, zou ik hieraan willen toevoegen. Tot twee maanden geleden kenden we in Tilburg het Muzima, gevestigd in de Nijverstraat 4a, met een zeer grote collectie oude muziekinstrumenten (zo`n 2000). Het twintig jaar oude museum is voortgekomen uit de inboedel van een van de grotere Nederlandse muziekinstrumentmakersbedrijven uit de negentiende eeuw. Door gebrek aan een goede locatie moest dit unieke museum tijdelijk haar deuren sluiten. Wanneer mevrouw Moller zich inzet voor een Muziekinstrumenten Museum zou contact met de beheerders van deze collectie, die meer is toegesneden op blaas- en trommelinstrumenten, wellicht mogelijkheden bieden tot een gezamenlijke aanpak om tot een volwaardig museum te komen. Een beschrijving van Muzima is te vinden op internet.

    • C.A.G. Derwig