Klacht van ouders Natalee Holloway afgewezen in VS

New York/Willemstad, 4 aug. Een rechter in New York heeft een klacht van de ouders van de verdwenen Amerikaanse tiener Natalee Holloway tegen de Nederlander Joran van der Sloot (18) afgewezen. Dit meldde het Amerikaanse tv-station CBS gisteren. Holloway verdween in mei 2005 op Aruba en is sindsdien spoorloos. Zij is voor het laatst gezien in gezelschap van Van der Sloot, die door de politie is ondervraagd en weer vrijgelaten. De ouders van Holloway achten ”het roofdier” Van der Sloot echter verantwoordelijk voor de verdwijning van hun dochter en eisten een niet nader gespecificeerd geldbedrag van Van der Sloot en zijn vader. Op Aruba heeft de rechtbank Paul van der Sloot, vader van Joran, een schadevergoeding toegewezen van ruim 22.000 euro. Paul van der Sloot, destijds rechter in opleiding, zat vorig jaar enige tijd in hechtenis. Onterecht, oordeelde het Gemeenschappelijke Hof van de Nederlandse Antillen en Aruba, waarop de schadevergoeding werd toegekend.