James Ensor

James Ensor Op de tekeningen en etsen van de Belg James Ensor (1860-1949) in het Fries Museum figureren maskers en skeletten, belachelijke rechters, verfoeilijke gendarmes en duivels. Ooit werd Ensor verguisd, nu geldt hij als een van de groten in de Belgische kunst. Om Ensors aanwezigheid in Friesland plausibeler te maken, wordt ook werk van Friese kunstenaars geëxposeerd die ‘verwantschap’ met Ensor vertonen: B.C. Epker, Anne Feddema en Fons Hoiting. Keuze uit Ensors oeuvre. T/m 27 aug Fries Museum, Turfmarkt, Leeuwarden. Di-zo 11-17u, wo gratis. FM Ensor Koning

Op de tekeningen en etsen van de Belg James Ensor (1860-1949) in het Fries Museum figureren maskers en skeletten, belachelijke rechters, verfoeilijke gendarmes en duivels. Ooit werd Ensor verguisd, nu geldt hij als een van de groten in de Belgische kunst. Om Ensors aanwezigheid in Friesland plausibeler te maken, wordt ook werk van Friese kunstenaars geëxposeerd die ‘verwantschap’ met Ensor vertonen: B.C. Epker, Anne Feddema en Fons Hoiting.

Keuze uit Ensors oeuvre. T/m 27 aug Fries Museum, Turfmarkt, Leeuwarden. Di-zo 11-17u, wo gratis.