Hoosbuien voorbij

De afgelopen dagen hadden we te maken met hoosbuien die her en der in Nederland vielen. Dat leverde op diverse plaatsen tientallen millimeters neerslag op. Hier en daar is het gemiddelde neerslagtotaal voor de hele maand augustus al ruim overschreden.

Inmiddels zijn de hoosbuien weggetrokken en de komende dagen zullen een meer zomers beeld laten zien, overigens zonder dat de hitte van de afgelopen maand terugkeert. Vandaag was het nog behoorlijk buiig, maar vanavond en vannacht is het vrijwel overal droog, maar nog wel vochtig.

De matige, aan zee soms krachtige noordwestenwind verhindert dat er mist ontstaat, maar er wordt wel veel lage bewolking gevormd. Morgenochtend duurt het een tijdje voordat de zon door deze wolkenvelden weet door te breken, maar voor het middaguur gaat dat wel lukken. In de middag komen bredere opklaringen voor. Het kwik stijgt naar 22 tot 25 graden, bij een matige, aan zee eerst nog vrij krachtige noordwester.

Morgen belooft het droog te blijven en er komen flinke zonnige perioden voor. Bij een matige noordelijke wind komt de middagtemperatuur op een voor veel mensen aangenaam peil, namelijk tussen 22 en 26 graden.

Dit genietbare zomerweer houden we ook na het weekeinde vast. De zon blijft geregeld schijnen, al is een enkel buitje niet uit te sluiten. De wind handhaaft zich in het noorden en de maxima liggen tussen 20 en 25 graden.