Grootste dienst in open lucht in Nederland

Grootste dienst in open lucht in Nederland Driebergen. Tweeduizend mensen kwamen gisteren in de bossen in Driebergen bijeen voor de grootste openlucht kerkdienst van Nederland. Door de verwachte regen waren dat er maar de helft van vorig jaar. Deze bijeenkomst wordt elk jaar georganiseerd door de Gereformeerde Zendingsbond (GZB), een in 1901 opgerichte organisatie die het christelijk geloof in de wereld verspreidt. De GZB wordt gesteund door die gemeentes van de Protestantse Kerk in Nederland die zich verbonden voelen met de orthodoxe Gereformeerde Bond. De zendingsbond heeft 144 medewerkers in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Tijdens de jaarlijkse ‘toogdag’ vertelt een aantal van die medewerkers over het verloop van hun werkzaamheden. Tijdens de dienst wordt voorbede gedaan voor hun werk. Foto Vidiphoto, WFA WFA23:BIDDEN IN HET BOS:DRIEBERGEN;03AUG2006 - De grootste openlucht kerkdienst van Nederland, de jaarlijkse zendingsdag van de GZB (Gereformeerde Zendings Bond) trok in de bossen van Driebergen donderdag ruim 2000 orthodoxe christenen (reformatorisch). Door de verwachte regen waren dat er maar de helft van vorig jaar. De mensen kwamen er om te zingen, te bidden en te luisteren naar preken van dominees. De GZB is een zendingsorganisatie van orthodox-hervormden in de PKN. WFA/jvdh/str. VidiPhoto WFA WFA

Tweeduizend mensen kwamen gisteren in de bossen in Driebergen bijeen voor de grootste openlucht kerkdienst van Nederland. Door de verwachte regen waren dat er maar de helft van vorig jaar. Deze bijeenkomst wordt elk jaar georganiseerd door de Gereformeerde Zendingsbond (GZB), een in 1901 opgerichte organisatie die het christelijk geloof in de wereld verspreidt. De GZB wordt gesteund door die gemeentes van de Protestantse Kerk in Nederland die zich verbonden voelen met de orthodoxe Gereformeerde Bond. De zendingsbond heeft 144 medewerkers in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Tijdens de jaarlijkse ‘toogdag’ vertelt een aantal van die medewerkers over het verloop van hun werkzaamheden. Tijdens de dienst wordt voorbede gedaan voor hun werk.