Groninger Museum boos op Driek van Wissen

Groningen, 4 aug. Kees van Twist, directeur van het Groninger Museum, is boos op Dichter des Vaderlands Driek van Wissen omdat die morgen in het tv-programma Nova de sloop van het Groninger Museum gaat bepleiten. Nova is in de zomerserie `De beuk erin` op zoek naar de lelijkste plaats van Nederland. Van Twist in het Nieuwsblad van het Noorden: ”Hij heeft al niet veel verstand van gedichten, ik noem het liever versjes in zijn geval, maar als hij zich nou ook nog eens gaat bemoeien met museumarchitectuur...” Van Wissen vatte zijn kritiek op het gebouw in dichtvorm: ”Van de stad waarin ik ben geboren/ Kon steeds het silhouet mij weer bekoren/ Die welbekende piekerig lijn/ Maar deze aanblik is voorgoed verloren/ Want voortaan zal na aankomst van de trein/ Een kakelbont gebouw het zicht verstoren.” Zijn bijdrage aan Nova van morgen is reeds opgenomen en aan Van Twist voorgelegd. Van Twist: ”Ik twijfel aan zijn beoordelingsvermogen op dit gebied. Kijk eens naar zijn kledij en de manier waarop hij zich verzorgt. Ik vind hem heel aardig, maar hij moet gewoon versjes blijven maken.”