Film in het Vondelpark

Film in het Vondelpark Tot en met 22 september presenteren het Filmmuseum en Café Vertigo elke vrijdag-avond openluchtvoorstellingen op het terras van Filmmuseum Vondelpark. Op vrijdag 4 augustus wordt om 21u45 de film Zelig vertoond, een zeldzame versie, deels Nederlands gesproken, van Woody Allens pseudo-documentaire Zelig (1983), die destijds speciaal voor het Nederlandse publiek werd uitgebracht. In Zelig creëert Allen aan de hand van fictieve nieuwsbeelden, krantenfoto’s en beelden van recente interviews de illusie van een historische documentaire. Close-up of US director Woody Allen as he arrives for the projection of his film "Match Point" at the 58th edition of the International Cannes Film Festival 12 May 2005. The film is out of competition. The Cannes film festival, the world's top showcase of cinema, started 11 May with a slew of veteran auteurs lining up for the prestigious Palme d'Or prize, and Hollywood muscling in to promote this year's blockbusters. AFP PHOTO FRANCOIS GUILLOT AFP

Tot en met 22 september presenteren het Filmmuseum en Café Vertigo elke vrijdag-avond openluchtvoorstellingen op het terras van Filmmuseum Vondelpark. Op vrijdag 4 augustus wordt om 21u45 de film Zelig vertoond, een zeldzame versie, deels Nederlands gesproken, van Woody Allens pseudo-documentaire Zelig (1983), die destijds speciaal voor het Nederlandse publiek werd uitgebracht. In Zelig creëert Allen aan de hand van fictieve nieuwsbeelden, krantenfoto’s en beelden van recente interviews de illusie van een historische documentaire.