FESTIVALS

BERG EN DAL

Het Afrika Museum organiseert t/m 27 augustus de Afrikaanse zomerweken. Tijdens deze weken kunnen museumbezoekers dagelijks deelnemen aan Afrikaanse activiteiten. Verder presenteert het museum op de zondagen het African Spirits Festival met muziek uit alle windstreken van Afrika. Op zondag 6 augustus (14u & 15u30) is er een optreden van de Surinaamse band Koropina.

Afrika Museum, Postweg 6. Inl: 024-847272 &www.afrikamuseum.nl

DELFT

Het 10e International Delft Chamber Music Festival speelt zich van 4 t/m 13 augustus af op de overkapte binnenplaats van Stedelijk Museum Het Prinsenhof. Artistiek directeur Isabelle van Keulen programmeert dit internationale kamermuziekfestival, dat dit jaar in het teken staat van ‘Variaties en Fantasieën’. Te gast zijn o.a. Heinrich Schiff, Walter Boeykens, en Aleksandar Madzar, Patricia Kopatchinskaja, Julius Drake, Béatrice Muthelet, François-Frédéric Guy, Christianne Stotijn, Liza Ferschtman, Godelieve Schrama en het Utrecht String Quartet. Composer in residence is dit jaar Mark-Anthony Turnage.

Stedelijk Museum Het Prinsenhof. Inl: 020-6432043 & www.delftmusicfestival.nl

DEN BOSCH

Theaterfestival Boulevard biedt van 4 t/m 13 augustus een keur aan theater-, dans- en muziekproducties, jeugdtheater, beeldende kunst en straattheater. Meer dan 60 gezelschappen en muziekensembles spelen ruim 500 voorstellingen en concerten in podia en op verrassende locaties in en om de stad. Net als voorgaande jaren vormt het Festivalplein aan de voet van de St. Jan, het festivalhart. Op deze centrale plek is dit jaar in een openluchttheater het gratis programma te zien.

Inl: 073-6137671 & www.festivalboulevard.nl

GRONINGEN

T/m 20 augustus vindt voor de twintigste keer de Muzikale Zomer plaats. Op ruim veertig sfeervolle locaties, zoals kerken, borgen en kastelen, in Groningen en het Duitse Ostfriesland worden kamermuziekconcerten gegeven. Dit jaar is er extra aandacht voor het unieke orgelbezit in beide streken.

Inl: 050-3134618 &www.muzikalezomer.nl

LIMBURG

De 24ste editie van het Limburg Festival, van 4 t/m 13 augustus biedt straattheater en locatietheater op de meest uiteenlopende plekken in heel Limburg. Op 4 augustus (20u30) opent Transe Express op de Markt van Roermond het festival met de voorstelling Mobile Homme, een levende muziekdoos op 40 meter hoogte. Zie voor meer informatie de website.

Inl: 06-17682034 & www.limburgfestival.nl

SCHEVENINGEN

Op 5 augustus vindt het gratis popfestival Schollenpop plaats op het Zuiderstrand met optredens van The Icons, 40 Stone, Seven, Suburbs, Gem, Maroen, Nailpin, Fish, Loonaloop. Verder is er een festivalmarkt, een tent met signeersessies van artiesten en kinderactiviteiten.

Vanaf 13u. Zuiderstrand naast het zuiderhavenhoofd. Inl: www.schollenpop.nl

UTRECHT

Op zondag 6 augustus vind je aan de Utrechtse grachten een stoet van drijvende podia met zomerse muziekacts. Er is voor elk wat wils: van gypsyjazz, pop en latin, tot reggae, dancehall, ska en hiphop. De Muzikale Botenparade trekt tussen 14-17u door de Oudegracht. Om 21u geeft ZUCO 103 een gratis slotconcert op een drijvend podium.

Slecht weer? Dan is alles te zien in Tivoli, Oudegracht 245, Utrecht. Inl www.culturelezondagen.nl

VLAARDINGEN

Het Vlaardingse Zomerterras biedt vier weekenden lang theater, muziek, cultuur en vermaak voor jong en oud. Van locatietheater tot kindertheater, van klassieke muziek tot ska, reggae, Afrikaans, hiphop en salsa.

T/m 19 augustus in het Hof/Oranjepark. Openingstijden Zomerterras: vrijdag van 17u-24u; zaterdag van 13u-24u; zondag van 12u-18u. Inl: www.zomerterras.nl

VOLKEL (NB)

Op 6 augustus vindt in BillyBird Park Hemelrijk het countryfestival Hemelrijk Goes Western plaats. Muziek van o.a. Wim Pols, Frank Jansen, Colonel Hammond’s Four, Audrey Smits en Dick van Altena. Verder o.a. een westernmarkt, een dansvloer, ponyrijden en huifkartochten.

BillyBird Park Hemelrijk is gelegen in het Brabantse Volkel, aan de rand van de Peelstreek. Inl: 0413-272987; www.billybird.nl