Blootgesteld aan haar liedjes ben je zo verzoend

CD KAP Lou Rhodes. Beloved One Infinite Bloom

CD KAP

Lou Rhodes. Beloved One Infinite Bloom

De nadrukkelijke puurheid en ‘natuurlijkheid’ van zangeres Lou Rhodes werken al snel op je zenuwen. Doe eens onverantwoord, draag iets van nylon of neem een Breezer, zou je de licht kwijnende hippie-zangeres op het cd-hoesje willen toeroepen. Maar ze zou niet luisteren. De Britse Lou Rhodes, ook helft van het duo Lamb, is 100 procent ongebleekt katoen. En blootgesteld aan haar liedjes, ben je zo verzoend.

Zonder de elektronische inbreng van Lamb-partner Andrew Barlow, houdt Rhodes het op haar eerste solo-cd Beloved One akoestisch. Rhodes laat zich begeleiden door een beetje gitaar en een drum die klinkt alsof hij met de hand wordt bespeeld. In de liedjes op deze plaat lopen de refreinen en coupletten onnadrukkelijk in elkaar over, net zo onnadrukkelijk als Rhodes de woorden uit haar mond laat dwarrelen. Die stem is meestal nogal vlak, maar het stoort niet. De klank versmelt met de muziek tot een warmbloedige stroom geluid. Soms heeft Rhodes de zinderende urgentie van een Patti Smith. De nummers Beloved One en Why hebben een dramatische kracht, die, in gedragen uithalen omringd door aanzwellende krasviolen en dwingende akoestische gitaren, subtiel aan de oppervlakte komt.

Hester Carvalho

    • Hester Carvalho