Blogkaart

Oorlogbloggers in kaart gebracht

De oorlog in Libanon houdt ook de blogosfeer in zijn greep. Internetters in het Midden-Oosten – en daarbuiten – gebruiken weblogs om hun mening over het conflict te ventileren. Dat is mooi in kaart gebracht op de site Truth Laid Bear, waarop veel blogs staan over de oorlog in Libanon.

Tientallen Israëlische, Libanese en Palestijnse blogs worden automatisch gevolgd. Alle blogverhalen, zowel van voor- als tegenstanders van de Israëlische aanvallen, zijn gelijktijdig te doorzoeken. Bovendien heeft Truth Laid Bear de fysieke locaties van de bloggers gekoppeld aan een virtuele kaart van MSN, Virtual Earth. Zo is in één oogopslag te zien waar de blogger in kwestie vandaan komt en wordt burgerjournalistiek uit de oorlogsgebieden letterlijk in kaart gebracht. Althans, dat is de bedoeling, want de interactieve kaart is nog volop in ontwikkeling.

Blogs: truthlaidbear.com/mideastcrisis.phpKaart: truthlaidbear.com/mideastcrisis_map.php