BINNEN

Klaas Gubbels met zijn werk (Foto Vincent Mentzel) Klaas GUBBELS, beeldend kunstenaar. foto VINCENT MENTZEL/NRCH Documentaire "Stilleven van een schilder" van Jan Louter. Uitzenddatum 14 nov. 2003 "Het uur van de wolf " ==F/C==St Pierreville,Frankrijk, mei 2003 In zijn atelier in Frankrijk Mentzel, Vincent

Open Stal Oldeberkoop

Open Stal is de Kunst- en kijkroute die bezoekers elk jaar, hartje zomer, kunnen wandelen in het Friese Oldeberkoop. Op veel verrassende plekken in het dorp zijn bestaande ruimtes ingericht door verschillende kunstenaars. Zo kunt u kunst bekijken in garages, tuinen, de school, kleedlokalen en de kerk. Het thema dit jaar is: 'wat het licht doet'.

Open Stal dagelijks van 13-18u. Kaartje voor de route inclusief de full color catalogus met route kost € 5 bij de kiosk in het centrum van het dorp. Kinderen t/m 14 jaar gratis. Op maandagen is de toegang voor iedereen gratis. Een losse catalogus met een uitgebreide routebeschrijving en aanvullende informatie kost dan € 3,-

SwingSteesjun

Dansen op muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 met Dj Ingrid, op zaterdag 5 augustus, 20-01u op Perron 3a van Station Haarlem te Haarlem.

Entree: € 6,50 tot. 21u daarna € 8. Parkeren: € 2,00 per keer in NS-Stationsgarage Inl www.swingsteesjun.nl of bel 06 18938260.

Kunst kijken in Delden

Op 6 augustus vanaf 12-17u is het kunst wat de klok slaat in Delden. In dit historische stadje uit 1333 heeft een Klein-kunst Markt plaats op het plein van de Lindenhof en in de Langestraat. Louk van Kooten is aanwezig met fotowerk en sieraden en is aan het werk in zijn eigen atelier & galerie aan de Langestraat met sieraden en grafisch werk. Galerie Galeriet heeft originele kunstzinnige cadeauartikelen. Er zijn ruim 15 verschillende kunstenaars/kramen met allemaal origineel werk. De kinderen kunnen zich kunstzinnig uitleven bij de Kunst voor Kids Kraam, waar ze kleine gipsobjecten met plakkaatverf kunnen beschilderen.

Bij de VVV Delden zijn verschillende routes en informatiebokjes te koop. VVV Delden 074-376 63 63 & www.deldenpakt.uit.nl

Aanwinsten grafiek

Recente aanwinsten grafiek van de Nederlandse kunstenaars Klaas Gubbels, Bas Meerman, Wouter van Riessen en Koen Vermeule zijn tot en met 27 augustus te zien in het Kabinet Knecht-Drenth in het Fries Museum. Onder de titel ‘dicht bij huis’ zijn de werken in een kleine presentatie bijeengebracht. De prenten gaan alle over de dagelijkse, zichtbare werkelijkheid. De getoonde grafiek in ‘Dicht bij huis’ zijn aanwinsten afkomstig van de Steendrukkerij Amsterdam.

Fries Museum, Turfmarkt 11, Leeuwarden

Inl 058-255 55 00 & www.friesmuseum.nl Open di t/m zo 11 -17u. wo gratis entree

Emaillekunst

Het museum voor vlakglas- en emaillekunst in Ravenstein organiseert op de eerste en derde zondag van augustus een gratis rondleiding en een demonstratie. De rondleiding begint om 11u en duurt tot 12u30. Om 13u begint een demonstratie. Op 6 augustus is de eerste maal dat deze activiteiten plaats vinden. De demonstratie betreft dan emailleren. Op zondag 20 augustus wordt er een demonstratie glas-in-lood gegeven.

Marktstraat 22, 5321 AD Ravestein. Inl www.vlakglas-en-emaillekunst Voor deze gratis rondleiding en/of demonstratie hoeft u alleen entree voor het museum te betalen: €5; kinderen€ 2. De openingstijden van het museum zijn zaterdag en zondag 11u-17u en van 1 mei tot 1 oktober dinsdag tot en met vrijdag van 13-17u; voor groepen ook open op afspraak buiten deze tijdstippen.

Lost & Found

Boven in de winkel van Studio Hergebruik in Rotterdam bevindt zich een expositieruimte waar nu de tentoonstelling Lost and Found wordt gehouden. Te zien zijn Arnout Vissers ouderwetse colaflessen die via een speciaal in Afrika geleerd smeltprocédé omgevormd zijn tot karaffen. En vermalen bestaand aardewerk, door Annelies de Leede in een nieuwe mal tot korrelig gestructureerde kommen gemaakt. Miriam van de Lubbe heeft een knoest in een simpel tweedehands notenhouten tafeltje vervangen door een intrigerende zilvervlek. Lost & Found, werk van 22 ontwerpers. T/m 31 aug in Studio Hergebruik, Coolsingel 53, Rotterdam. Wo t/m za 12-18u, zo 13-17u. Inl: 010-4133660.