5 redenen om naar buiten te gaan

1 MUZIEK & DANS

Zwoele zomeravond

Otterlo: Kröller Müller Museum. Zaterdag, 18.00-20.30u. Inl: 0318-591241 & www.kmm.nl

Het Kröller-Müller Museum presenteert de derde Zwoele zomeravond, met dj’s en geluidskunstenaars. Soundperformers Pierre Estourgie en Platform laten zich, op bijzondere plaatsen in de tuin, live inspireren door de kunstwerken en de omgeving. Er zijn standjes met eten en drinken, maar een eigen picknick meenemen kan ook.

2 FILMNACHT

Going Quixotic!

Rotterdam: Witte de With. Zaterdagavond. Trefpunt: Café de Witte Aap om 20.00u. Aanvang filmavond in Witte de With: 22.00u. Informatie: 010-4110144 & www.wdw.nl

Ter afsluiting van de tentoonstelling Don Quijote organiseert Witte de With zaterdag een zomernacht filmratatouille getiteld Going Quixotic! Een assortiment van films die aansluiten op de thematiek van Don Quijote ligt klaar. Op de avond zelf wordt een keuze gemaakt uit de voorselectie.

3 OPENLUCHTFILM

La Ardilla Roja

Den Bosch: Verkadefabriek. Vrijdag 22.30u. Inl: www.verkadefabriek.nl

Een meisje raakt haar geheugen kwijt bij een motorongeluk. Ze wordt gevonden door popster Jota die zich uitgeeft voor haar vriend. Ze vertrekt met hem naar de camping ‘La Ardilla Roja’ (De rode eekhoorn), waar we de gebeurtenissen zien vanuit het perspectief van een eekhoorn. Deze tweede speelfilm van Julio Medem won o.a. de Award of the Youth in Cannes (1994). Spanje, 1993. Regie: Julio Medem.

4 MUZIEK

Muzikale Botenparade

Utrecht: Oudegracht. Zondag 14.00-17.00u. www.culturelezondagen.nl

Zondagmiddag trekken de zeven boten van de Muzikale Botenparade door de Utrechtse Oudegracht. Met gypsy jazz van Trio Johnny Rosenberg, latin van Toro Ensemble, de Beatles-coverband Mal Evans Memorial Band, Grote Prijswinnaar Roos(beef), ska, reggae & rocksteady van Rude Rich and The High Notes, reggae en dancehall van Ziggi en hiphop met een flinke dosis funk van Relax. Om 21.00 uur geeft Zuco 103 een gratis slotconcert op een drijvend podium.

5 Festival

De Parade

Amsterdam: Martin Luther Kingpark. Van 4 t/m 20 aug. Inl: www.deparade.nl; www.paradeboot.nl

Vanaf vandaag is het mobiele theaterdorp De Parade weer te gast in het Martin Luther Kingpark. De leukste manier om er te komen is met De Paradeboot. De boot vertrekt elk uur van de Stopera vanaf 18.30. En terug van De Parade naar de Stopera op de hele uren. Een retourkaartje Paradeboot kost 8 euro.