26 carports ontruimd

In de Hengelose wijk Slangenbeek zijn er op last van politie en brandweer 26 carports afgezet. Inmiddels zijn er ook stutwerken aangebracht. Donderdag kwam bij de familie Eising het dak van hun carport spontaan naar beneden. De auto is fors beschadigd, maar niemand raakte gewond.

De oorzaak zou een constructiefout zijn. Volgens een woordvoerder van de gemeente Hengelo bestaan ook twijfels over de veiligheid van de andere carports in de straat. „Ze zijn nog maar tien jaar oud en nu al helemaal rot.”

Bouwfirma Te Pas Bouw, die de woningen in de Slangenbeek bouwde, is gesloten wegens vakantie. Een woordvoerder laat weten het incident te betreuren. Hij vraagt de onderaannemer die de carports geplaatst heeft voor een oplossing te zorgen. De tijdelijke stutten moeten vanavond gereed zijn zodat de carports voldoende veilig zijn tot ze worden gesloopt.

Het incident doet denken aan de fouten bij de bouw van een parkeergarage onder het Bos- en Lommerplein in Amsterdam. In februari moest dat ontruimd worden nadat een vrachtwagen een scheur in het dak van de garage veroorzaakte. Vorige maand bleek het plein nog steeds onveilig.