Politie wil eind aan `verticaal drinken`

londen. De politie in de Britse stad Preston wil een eind maken aan `verticaal drinken`. Zij bedoelt daarmee dat het verboden moet worden staand aan de bar in een café te drinken, al wordt dat door velen beschouwd als dé natuurlijke houding om bier in te nemen. Volgens de politie Preston is staand drinken een belangrijke oorzaak van openbare ordeverstoring.

Mensen die staand drinken, gebruiken meer omdat de drank gemakkelijker naar binnen glijdt als de slokdarm geheel gestrekt is, zei projectmanager alcohol van de politie. Daar komt volgens hem bij dat in een groep staande drinkers makkelijker een biertje uit iemands hand gestoten wordt, waarna er heibel ontstaat. Zittende drinkers zouden minder snel in een handgemeen betrokken raken.

De maatregel zou in de herfst van kracht moeten worden.