Op zomerkamp om af te slanken

Op zomerkamp om af te slanken Peking, 3 aug. China’s groeiende welvaart manifesteert zich ook in het snel groeiend aantal kinderen dat lijdt aan overgewicht. Volgens cijfers van het ministerie van Onderwijs is 11,5 procent van de jongens en 8 procent van de meisjes tussen 7 en 22 jaar veel te dik. Dat geldt voor kinderen uit de steden. Het platteland kent een grote welvaartsachterstand, en daar is de jeugd over het algemeen een stuk dunner. Ouders die dat kunnen betalen, kunnen hun kinderen naar een zomerkamp sturen om af te slanken. Deze foto is genomen in zo’n kamp in een buitenwijk van Peking. Hier doen veertig kinderen een maand lang gerichte oefeningen om hun overgewicht kwijt te raken. Hun ouders betalen daarvoor gemiddeld ongeveer 660 euro per kind. Volgens de officiële statistieken bedroeg het stedelijke inkomen in China vorig jaar 950 euro per hoofd van de bevolking, en het rurale inkomen 295 euro. Maar dat zijn gemiddelden. Voor China’s nieuwe rijken is 660 euro een fooi. Foto Reuters Boys and girls exercise at OK Slim summer camp on the outskirts of Beijing August 3, 2006. Some 40 obese children stay in the camp for 30 days to lose weight at a cost of 6,600 yuan (825 US dollars) on average. The Ministry of Education statistics last year showed that 11.5 per cent of urban Chinese boys aged 7 to 22 were obese, and so were 8 per cent of urban girls of the same age group, China Daily reported. REUTERS/Claro Cortes IV (CHINA) REUTERS