Milan mag van UEFA toch meedoen aan Champions League

Milaan. AC Milan heeft gisteren van de UEFA toestemming gekregen om deel te nemen aan de Champions League. Een speciale commissie van de Europese voetbalbond kwam tot dat oordeel na een onderzoek naar de rol van de Milanese club in het fraudeschandaal. AC Milan werd in de Serie A onder meer bestraft met vijftien punten aftrek en is daardoor niet rechtstreeks geplaatst voor de Champions League. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti moet het in de derde voorronde opnemen tegen Cork City of Rode Ster Belgrado. AC Milan kreeg eerder net als Juventus, Lazio Roma en Fiorentina nog te horen dat het was uitgesloten voor Europees clubvoetbal. De beroepscommissie van de UEFA toonde zich gisteren dan ook allerminst gelukkig met de uiteindelijke beslissing.