Langzaam warmer

Buien bepalen tot zaterdagochtend het weerbeeld, daarna blijft het op een enkele regenbui na droog. Met meer zon en een lichte stijging van de temperatuur komt de zomer uit zijn dip. Niet alleen bij ons vallen buien, ook in Denemarken, Duitsland, Tsjechië en de Alpenlanden komt het soms tot pittige buien met veel regen, hagel en onweer. Deze buien bepalen hier voorlopig het weerbeeld, omdat een lagedrukgebied tot begin volgende week aanwezig blijft. Stabiel zomerweer vinden we in het zuiden van Europa met temperaturen van 30 graden of meer. Alleen in het binnenland van Italië, Griekenland en het voormalig Joegoslavië komen eveneens onweersbuien tot ontwikkeling. Vanavond en vannacht hebben we ook in eigen land te maken met buien, voornamelijk in de westelijke provincies. In het binnenland wordt het een stuk droger met enkele brede opklaringen. Omdat de wind afneemt kan er wat mist – aan de grond – ontstaan bij 12 tot 14 graden. In het westen wordt het 15 tot 17 graden.

Morgen breiden de buien zich naar het oosten uit. De zon laat zich vooral in de namiddag en avond in het noordwesten even goed zien. De temperatuur blijft met maximaal 19 tot 22 graden net iets onder de gebruikelijke 22 à 23 graden voor de tijd van het jaar.

Vanaf zaterdag valt er slechts een enkele bui, krijgt de zon krijgt duidelijk meer ruimte en wordt het met 22 tot lokaal 25 graden iets warmer.