Internet Voorkeur

Oorlogsbloggers in kaart. De oorlog in Libanon houdt ook de blogwereld in zijn greep. Internetters in het Midden-Oosten (en daarbuiten)gebruiken weblogs om hun mening over het conflict te ventileren. Dat is mooi in kaart gebracht op de site Truth Laid Bear, waar veel blogs over de Libanese oorlog verzameld worden.

Op truthlaidbear.com worden tientallen Israëlische, Libanese en Palestijnse blogs automatisch gevolgd – getracked, zoals dat in internetjargon heet. Alle blogverhalen, zowel van voor- als tegenstanders van de Israëlische aanvallen, zijn gelijktijdig te doorzoeken. Daarnaast heeft Truth Laid Bear de fysieke locaties van de bloggers gekoppeld aan een virtuele kaart van MSN, Virtual Earth. Zo is in één oogopslag te zien waar de blogger in kwestie vandaan komt en wordt burgerjournalistiek uit de oorlogsgebieden letterlijk in kaart gebracht. Althans, dat is de bedoeling van de makers, want de interactieve kaart is nog volop in ontwikkeling. Dit project van Truth Laid Bear heet dan wel Mapping Mideast Bloggers, maar er zijn nu nog relatief veel berichten van internationale persbureaus terug te vinden. De reden is dat niet alle adressen van particuliere bloggers bekend zijn, aldus de maker.

Blogs: truthlaidbear.com/mideastcrisis.phpKaart: truthlaidbear.com/mideastcrisis_map.php