Hond bijt teddybeer Elvis stuk

Een hond heeft de kop van de favoriete teddybeer van Elvis Presley afgebeten. De hond Barney had de teddybeer, die in bruikleen was tentoongesteld in het Britse Wookey Hole Caves, juist moeten bewaken. Dit meldt de krant The New York Times gisteren. Teddybeer Mabel is van Duitse makelij en in 1909 geproduceerd door Steiff. De schade zou onherstelbaar zijn en eigenaar Sir Benjamin Slade is woedend. Hij had de teddybeer voor 40.000 pond gekocht bij een veiling in Memphis in de Amerikaanse staat Tennessee. De verzekering had op de tentoonstelling over de geschiedenis van de teddybeer bewakers met honden geëist. Maar de hond Barney raakte buiten zinnen toen hij met een bewaker een rondje maakte op de tentoonstelling. De tentoonstelling is voor 500.000 pond verzekerd.

Teddy Bear is een van de grootste hits van Elvis Presley. De Amerikaanse zanger is niet de enige met een zwak voor beren. De voormalige president Theodore Roosevelt, naar wie de teddybeer is vernoemd, weigerde in 1902 tijdens een jachtexcursie een klein berenjong dood te schieten dat voor de loop van zijn geweer was gekomen. (ANP/The New York Times)