Gevonden foto

gevonden foto Rein Jelle Terpstra: Wat een genoegen moet de ober gehad hebben om elke dag een strakke geleding aan te brengen op dit grootse plein. De schaduwen van de tafeltjes zijn nog meer aanwezig dan de tafeltjes zelf. Het toeristenseizoen is blijkbaar net begonnen. De verwachtingen moeten groot zijn geweest, gezien de eindeloze rijen tafels. Wat verwachtten ze in godsnaam in dit dorpje? De grote attractie, het doel van de reis, is buiten beeld en voor mij ook niet meer te achterhalen. Of... er is helemaal geen reisdoel of attractie in dit dorp? Dit is waarschijnlijk een eenvoudige doorreisplek! Alleen dit plein zelf is dankzij deze reiziger een fotogenieke bestemming geworden. Een foto nemen en dan verder. Een vroeg beeld over de verwantschap tussen massatoerisme en fotografie. Annelies Kuiper: Het leuke is dat er vier mensen naar de tafeltjes staan te kijken. Waarschijnlijk is het niet goed te zien op dit formaat, maar links in de schaduw van het gebouw staan ze. De vrouw links lijkt ook een foto te maken. De man in het witte shirt staat met zijn armen over elkaar alsof hij de directeur is die de opstelling van de tafels keurt, voordat de stoelen erbij komen. Rechts staat een bus waarmee misschien de horde toeristen wordt opgehaald om leven in de brouwerij te brengen. Kunstenaar Rein Jelle Terpstra heeft een archief van 40.000 amateurfoto’s, voornamelijk gevonden op rommelmarkten. Hier een zomerkiekje uit dat archief. Samen met fotoredacteur Annelies Kuiper becommentarieert hij de beelden. Terpstra, Rein Jelle

Rein Jelle Terpstra: Wat een genoegen moet de ober gehad hebben om elke dag een strakke geleding aan te brengen op dit grootse plein. De schaduwen van de tafeltjes zijn nog meer aanwezig dan de tafeltjes zelf.

Het toeristenseizoen is blijkbaar net begonnen. De verwachtingen moeten groot zijn geweest, gezien de eindeloze rijen tafels. Wat verwachtten ze in godsnaam in dit dorpje? De grote attractie, het doel van de reis, is buiten beeld en voor mij ook niet meer te achterhalen. Of... er is helemaal geen reisdoel of attractie in dit dorp? Dit is waarschijnlijk een eenvoudige doorreisplek! Alleen dit plein zelf is dankzij deze reiziger een fotogenieke bestemming geworden. Een foto nemen en dan verder. Een vroeg beeld over de verwantschap tussen massatoerisme en fotografie.

Annelies Kuiper: Het leuke is dat er vier mensen naar de tafeltjes staan te kijken. Waarschijnlijk is het niet goed te zien op dit formaat, maar links in de schaduw van het gebouw staan ze. De vrouw links lijkt ook een foto te maken. De man in het witte shirt staat met zijn armen over elkaar alsof hij de directeur is die de opstelling van de tafels keurt, voordat de stoelen erbij komen. Rechts staat een bus waarmee misschien de horde toeristen wordt opgehaald om leven in de brouwerij te brengen.