Geen gezicht

De nieuwste compactcamera van Pentax, de Optio S7, heeft een Face Recognition modus die zelf herkent wat het menselijk gelaat in het beeld is en wat niet.Da’s handig bij portretten: op deze manier corrigeert de camerasoftware dat er al te donkere schaduwpartijen of andere belichtingsfouten in het gezicht verschijnen. Dat gebeurt nogal eens als de belichtingsinstellingen van de achtergrond of van de kleding worden overgenomen. Probeer maar eens iemand tegen een lichte achtergrond of een ondergaande zon te fotograferen: het gezicht is vaak amper te herkennen.

Aan resolutie is geen gebrek. De camera, te koop vanaf september, heeft een 7 megapixel chip en bewaart video in DivX-formaat van 640x480 pixels – meer dan de meeste concurrenten. Volgens Pentax zijn de DivX-filmpjes van de Optio S7 alleen onder Windows en niet op een Mac af te spelen. Maar met een paar omweggetjes lukt dat toch.

Meer links en gadgetsop nrc.nl/hebben