7 redenen om naar buiten te gaan

1 uit eten met iens

Zeezicht Terschelling

Categorie: Aan het water

Tijdens het wachten op de boot voor de oversteek terug, doet zo`n lokale cranberrytaart met bijbehorende shake je heel goed. Verder heerlijke broodjes en salades, of een traditionele uitsmijter. `s Zomers is het te druk om echte kwaliteit te proeven, dat gaat beter in de rustige wintermaanden. Leuk om eens te lunchen of te dineren als je op Terschelling bent, mits je je niet stoort aan het uitzicht op het parkeerterrein.

Goed | Het mag wel eens gezegd worden: dit vind ik misschien wel het enige echt goede restaurant van West-Terschelling. In elk geval is het het enige restaurant met zo`n uitzicht op zee! Over de bediening niets dan lof, over de kok idem dito.

(29-03-2006 J.E. te Haren)

goed | Om Zeezicht kun je bijna niet heen, bijna iedereen komt er wel even wat drinken voor ze met de boot gaan. Het eten is er redelijk, het laatste jaar vonden we het wel een stuk beter dan de keren daarvoor.

(24-02-2005 F. en E.)

Willem Barentszkade 20, [br/]West-Terschelling [br/]Telefoon (0562) 442 268[br/]Keuken open 10.00-21.30 [br/]minimum vaste menuprijs: 20,00[br/]

2 FILM

Le Consequenze Dell'Amore

Titta di Girolamo heeft een verschrikkelijk geheim en daarom woont hij al jaren eenzaam in een Zwitsers hotel, vermijdt hij vrijwel elk contact met zijn omgeving en gaat hij op gezette tijden in zijn auto van de hotelgarage naar de bankgarage met een koffer vol geld. Alleen de liefde weet de ijzeren regelmaat van de ongenaakbare Girolamo in de war te brengen. En dan zijn de consequenties geheel voor zijn rekening. Italië, 2004, 100 min. Regie: Paolo Sorrentino. Met: Toni Servillo, Olivia Magnani, Adriano Giannini, Raffaele Pisu.

Den Haag: Filmhuis, Spui 191. Tijd: 19.30u. Inl/res: 070-3656030 & www.filmhuisdenhaag.nl [br/]

3 WATERMUZIEK

Poëtische ballades op zee

De Rotterdamse componist, dichter en zanger Peter Goedhart brengt samen met zijn muzikale trio het programma Watermuziek. Vanaf de Luxor-steiger ga je op salonschip Animathor mee naar een authentieke locatie in het Rotterdamse havengebied. Daar vertelt Goedhart in poëtische ballades over zijn belevenissen als opvarende op het roemruchte passagiersschip de `MS Willem Ruys`, waarop hij ooit als bediende werkte.

Rotterdam: Aankomst en vertrek bij de waternetsteiger aan achterzijde van het Nieuwe Luxor Theater (Rijnhaven). Vertrek: 20.00u. Prijs: 24 euro. Duur: ongeveer 3,5 uur. Inl: 010-4843333 & www.luxortheater.nl[br/]

4 SCHRIJFSTER

Lezing door Rebecca Walker

Vanavond geeft de schrijfster en feministische activiste Rebecca Walker, auteur van Black White and Jewish - Autobiography of a shifting self, een lezing in de Amsterdamse Amstelkerk. Walker is ook te gast op de Queer Shabbaton Amsterdam, een groot internationaal evenement voor joodse homo`s, lesbo`s en biseksuelen dat plaatsheeft van 4 t/m 6 augustus. Tijdens de shabbaton zal ze praten over haar leven en werk en een `creative autobiographical writing workshop` geven.

Amsterdam: Amstelkerk, Amstelveld 10. Tijd: 20.00u. Inl: www.brit[br/]lit.info & www.queershabbaton.org[br/]

5 TENTOONSTELLING

Maarten van Schaik: Las Vegas

Foam toont een serie foto`s die de Nederlandse fotograaf Maarten van Schaik (1973) maakte in Las Vegas. Van Schaik richt zijn camera vooral op non-ruimtes: een hoekje van een kamer, een pijp langs een muur, de achterkant van een bankje of een stukje van een stoep. De verstilde, tijdloze fotografie van Van Schaik nodigt uit tot contemplatie. Tot en met 3 september. Dagelijks 10.00-17.00u, donderdag & vrijdag 10.00-21.00u.

Amsterdam: Foam Fotografiemuseum. Vanavond geopend tot 21.00u. Inl: 020-5516500 & www.foam.nl[br/]

6 LOCATIETHEATER

Het Eenzame Westen

Theatergroep Suburbia speelt deze zomer midden in het bos van Almere het toneelstuk Het Eenzame Westen van Martin McDonagh, het derde deel van diens Leenane Trilogie, dat draait om drie broers die na de dood van hun vader alleen op de boerderij zijn achtergebleven en elkaar het leven zuur maken. Een nieuwe pastoor probeert het geweld in het dorp te keren. McDonagh, de Tarantino van het Ierse platteland, is een populaire nieuwe toneelschrijver. Regie: Albert Lubbers. Tot en met 3 september.

Almere: Stadslandgoed De Kemphaan. Tijd: 20.30u. Entree: 17,50 euro. Inl/kaarten: 036-8448148 & www.theatergroepsuburbia.nl[br/]

7 FILM

De Celestijnse Belofte

Tien jaar geleden was het een must-have: het boek De Celestijnse Belofte van James Redfield. Een ontslagen geschiedenisleraar gaat op zoek naar een eeuwenoud manuscript waarin negen universele levensinzichten worden onthuld. Redfield zelf produceerde deze verfilming, die voor voormalig New Age-aanhangers een feest der herkenning moet zijn. Anderen kunnen zich verheugen op kleurrijke en feeërieke beelden.

Regie: Armand Mastroianni. Met: Matthew Settle, Thomas Kretschmann, Annabeth Gish. In 10 steden.[br/]