www.nrc.nl

Weblog Wereld. Juurd Eijsvoogel schrijft in zijn Weblog Wereld over de Israëlische bombardementen op het Libanese dorp Qana. Hij citeert de Amerikaanse terreurexpert Jessica Stern uit een artikel in de Amerikaanse krant The International Herald Tribune. „De beelden van de puinhopen in Qana zijn een geschenk voor terroristen die het idee verspreiden dat het Westen erop uit is de islamitische wereld te vernietigen. De enige manier om te begrijpen hoe dit fenomeen werkt is om te gaan met moslimjongeren en met ze te praten.” Stern heeft dat gedaan in steden in het Westen, in Palestijnse krottenwijken en in Pakistaanse islamitische scholen. Haar conclusie: Jihad is een mode geworden, ,,net als gangsta-rap”. Meer over het conflict in het Midden-Oosten, de gezondheid van de Cubaanse president Fidel Castro en andere onderwerpen uit de internationale politiek staan op www.nrc.nl/wereld. A former resident of Beirut's southern suburbs walks through the devastation after salvaging some belongings during a lull in Israeli strikes in Beirut August 1, 2006. REUTERS/Mohammed Azakir (LEBANON) REUTERS

Weblog Wereld. Juurd Eijsvoogel schrijft in zijn Weblog Wereld over de Israëlische bombardementen op het Libanese dorp Qana. Hij citeert de Amerikaanse terreurexpert Jessica Stern uit een artikel in de Amerikaanse krant The International Herald Tribune.

„De beelden van de puinhopen in Qana zijn een geschenk voor terroristen die het idee verspreiden dat het Westen erop uit is de islamitische wereld te vernietigen. De enige manier om te begrijpen hoe dit fenomeen werkt is om te gaan met moslimjongeren en met ze te praten.”

Stern heeft dat gedaan in steden in het Westen, in Palestijnse krottenwijken en in Pakistaanse islamitische scholen. Haar conclusie: Jihad is een mode geworden, ,,net als gangsta-rap”.

Meer over het conflict in het Midden-Oosten, de gezondheid van de Cubaanse president Fidel Castro en andere onderwerpen uit de internationale politiek staan op www.nrc.nl/wereld.

Weblog New York. Het is warm in New York. En de kranten en andere media berichten erover. Correspondent Freek Staps blijft zich in zijn weblog verbazen over hoe internationale kranten en andere nieuwsmedia aandacht besteden aan zijn standplaats.

„Verbaasde ik me vorige week al niet over hoe snel het lokale New Yorkse nieuws wereldnieuws is? Lees op het Chinese Xinhau Online over de noodtoestand die burgemeester Bloomberg heeft afgekondigd omdat het zo warm is. Ik ben van de school die zegt dat je niet te veel over het weer moet praten, tenzij het sociale, politieke of economische gevolgen heeft.”

Daarom op Weblog New York alleen een videofilmpje uit Washington Square Park. Vrolijke mensen spartelen in de fontein in het midden van de stad.

Meer op www.nrc.nl/newyork.