Webnieuws VS minder populair

Nieuw onderzoek biedt hoop voor de traditionele nieuwsmedia in de VS die zich zorgen maken over hoe te concurreren met internet. De groei van het aantal mensen dat online op zoek gaat naar nieuws, neemt af. Bijna een derde van de volwassenen logt regelmatig in om nieuws te lezen, ongeveer net zo veel als twee jaar geleden, aldus een rapport dat zondag werd gepubliceerd door het Pew Research Center for the People & the Press. Mensen vanaf veertig jaar gaan eerder op zoek naar online nieuws dan jongvolwassenen. „De 31 procent die online nieuws leest, spendeert daaraan niet zo veel tijd als aan traditionele media zoals kranten, tv en radio”, zegt Pew-directeur Kohut. De afgelopen tien jaar daalde het aantal mensen dat een krant leest. Die daling wordt enigszins geremd door de mensen die online een krant lezen. (AP)