Warme sluier

In Sabah staat een gesluierde vrouw bij de bushalte. Pff, wat is het heet. Daar komt een jonge, donkere vrouw aan in een blote jurk en met een vracht bruin haar. Pff, wat zou dát fijn zijn. Thuis gaat gauw die nare hoofddoek af. Sabah is een moslima in Canada die haar schoonheid en slimheid geheel ondergeschikt maakt aan de belangen van haar familie. Zij zorgt voor moeder, haar broer zorgt voor het geld. Als Sabah voor het eerst sinds haar jeugd weer eens gaat zwemmen, ontmoet ze een leuke Canadees en wordt ze verliefd. Problemen en oplossingen worden in een voorspelbaar patroon opgestapeld. Islam for dummies heet het boek dat de Canadees koopt om zijn geliefde te begrijpen. De makers hebben het goed gelezen.

Sabah. Regie: Ruba Nadda. Met: Arsinée Khanjian, Shwan Doyle. In: 7 bioscopen.

    • Bas Blokker