Verkeershinder door koeien

Verkeershinder door koeien Friesepalen. Tussen Friesepalen en Drachten (Friesland) liep gistermiddag een aantal koeien op de snelweg A7. Ze waren losgebroken uit een nabijgelegen weiland. De koeien kwamen na langere tijd voor het eerst weer buiten. Hierdoor waren ze zo wild dat ze door de bedrading van het weiland braken. Automobilisten konden op tijd stoppen en schade bleef uit. Na een uur waren alle koeien weer van de A7 verwijderd. Foto WFA WFA28:KOEIEN OP DE A7:FRIESEPALEN;01AUG2006- Op De A7 is grote verkeershinder ontstaan nadat een aantal koeien uit een weiland braken. Naast de A7 tussen Friesepalen en Drachten is dinsdagmiddag rond een uur of half 1 een aantal koeien losgebroken. Doordat het weiland vlak naast de A7 lag duurde het niet lang voor de beesten naast en op de A7 liepen. De koeien hadden langere tijd binnen gezeten en kwamen voor het eerst weer buiten, ze waren hierdoor zo wild dat ze door de bedrading braken. Een aantal beesten renden de snelweg over naar de middelberm, gelukkig konden de automobilisten op tijd stoppen waardoor schade uitbleef. Een toegesnelde veeauto zorgde er voor dat de beesten van de A7 af gehaald konden worden. Na ongeveer een uur waren alle koeien van de A7 verwijderd en was het gevaar voorbij. WFA/wc/str. Harm Meter WFA WFA