Televisie Voorkeur

In de documentaire Der Richter und der Fanatiker - Im Dialog gegen Terror een portret van rechter Hamoud al Hitar (foto) die als enige op de oproep van de Afghaanse president is ingegaan om in discussie te treden met gevangen radicale moslims. ARD, 23.30-0.15u. In de documentaire Der Richter und der Fanatiker - Im Dialog gegen Terror een portret van rechter Hamoud al Hitar (foto) die als enige op de oproep van de Afghaanse president is ingegaan om in discussie te treden met gevangen radicale moslims. ARD, 23.30-0.15u.

ACTUALITEITEN

Nova. Reportage uit Libanon en aandacht voor de Nederlandse musical op basis van het album van The Beatles Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Verder onthult oud-minister Herman Heinsbroek in de de serie De beuk er in zijn lelijkste plek in Nederland. Ned.3, 22.20-22.45u.

documentaire

Terzake zomer: Plan Colombia. Amerika pompt miljoenen in Plan Colombia, een groots opgezette operatie om de cocaïneproductie uit te roeien, maar werkt dat plan wel? België 2 (Canvas), 20.00-20.50u.

Zwerfroute: Taxi. Reportage over taxivervoer uit alle delen van de wereld met taxibromfietsen in Benin; de postbustaxi in Schotland; de riksja’s in Bangladesh en de bushelikopter in Denemarken. België 2, 20.50-21.35u.

Regen der Vernichtung - Das Erbe des Vietnamkrieges. Miljoenen Vietnamezen kampen vandaag de dag nog steeds met de gevolgen van de door het Amerikaanse leger gebruikte chemische wapens. Maar de regering trekt geen geld uit voor het verwijderen van de chemische troep. De katholieke kerk vangt de slachtoffers op. ARD, 22.45-23.30u.

Der Fall: Mord im Truck. Vrachtwagenchauffeur Frank Thäder is vaak van huis. Wanneer hij wel thuis is praat hij nauwelijks met zijn vrouw en begint hij soms zonder duidelijke reden te huilen. Niemand kan vermoeden dat hij onderweg vrouwen oppikt en ze vervolgens ombrengt. ZDF, 22.45-23.15u.

The broadband boom and you. Reportage over breedbandinternet, een van de snelst groeiende producten ooit. Er is een krankzinnige variatie aan dienstverlening en de telecomgiganten trekken alles uit de kast om nieuwe klanten binnen te halen en de oude te behouden. BBC2, 23.00-23.30u.

God in Nederland. Vierde aflevering van de serie gaat in op de vraag of Nederland de afgelopen decennia van God is losgeraakt of dat er eerder sprake is van een metamorfose van het geloof. Bij drie verschillende generaties van één – gereformeerd – gezin wordt de transformatie van het protestantisme nagegaan. Ned.1, 23.15-23.40u.

praatprogramma

Zomer 2006. Gasten zijn o.a. de Belgische tennisser Kristof Vliegen, model Elise Crombez en de groep The Kooks. België 1, 21.55-22.49u.

informatief

Feast India: Vissen in Kochi. Chef-kok Barry Vera bezoekt de Keralaanse kust waar Chinese vissers al meer dan 600 jaar hun taak vervullen. In Kochi is heerlijk straatvoedsel te vinden. Op lokale markten wekken naamloze vissen en aparte groenten de interesse van de kok. Ned.3, 19.50-20.20u.

Trawlermen: The Edge. Derde deel van een vijfdelige serie de vissers van Peterhead in het noordoosten van Schotland. De vissers vertrekken naar The Edge, net onder de poolcirkel. Garnalenvisser Jimmy Buchan is wanhopig omdat hij na een week op zee nog niets gevangen heeft. Zijn concurrent heeft meer succes. BBC1, 20.00-20.30u.

Seawatch. Presentatrice Kate Humble vliegt in deze aflevering van de natuurserie in een helikopter langs Devon naar de koraalriffen bij Schotland om de effecten van het vissen, vervuiling en klimaatverandering op het zeeleven na te gaan. BBC1, 21.00-22.00u.

Three men in a boat. Eerste aflevering van een tweeluik waarin Griff Rhys Jones, Dara O'Briain, Rory McGrath en de nerveuze hond Loli in een houten bootje de tocht over de Theems maken die Jerome K. Jerome beschreef in zijn boek Three men in a boat. BBC2, 22.00-23.00u.

Megastructures: Kansai Airport. De terminal van de luchthaven van Kansai in Japan krijgt meer dan een miljoen passagiers per week te verwerken en hij moet bestand zijn tegen orkanen en aardbevingen. National Geographic, 23.00-24.00u.

Llink warzone. Herhaling uit vorig jaar van de reportage van Jaap Meijers over Peru dat geplaagd wordt door hoge kindersterfte. De belangrijkste oorzaak is ondervoeding. Veel koffieboeren zwichten dan ook voor het aanbod van de drugsmaffia en stappen over op de teelt van coca of papaver. Ned.3, 23.45-0.45u.

amusement

Zomeravondcafé. Gesprekken over de liefde met programmamaakster Hansje van Bunschoten, oud-zangeres Imca Marina en weddingplanner Mileine du Burck. Ned.2, 19.30-20.30u.

Beyond boundaries. Slot van een serie waarin een groep van elf gehandicapte mannen en vrouwen op een survivaltocht door Nicaragua – van de Atlantische oceaan naar de Stille Oceaan – worden gevolgd. De Stille Oceaan is heel dichtbij. Maar eerst staat er nog een beklimming van de actieve vulkaan Concepcion op het programma. Ned.3, 20.20-21.25u.