Rotterdam Centraal

De bouwput bij Rotterdam CS

Het Centraal Station in Rotterdam, waar dagelijks zo’n 100.000 mensen passeren, wordt in fases tot 2025 ingrijpend verbouwd. Eind dit jaar wordt het resterende deel van het stationsgebouw gesloopt. Begin volgend jaar wordt een tijdelijk station in gebruik genomen. Op rotterdamcentraal.nl kan de bouw met webcams vanaf het Groothandelsgebouw en het gebouw van Nationale Nederlanden worden gevolgd.

Ook het metrostation van CS zal worden vernieuwd met oog op de komst van de RandstadRail in 2008, de snelle openbaar vervoerverbinding tussen Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer. De aansluiting van de Hogesnelheidslijn (HSL) op het Nederlandse spoorwegnet in 2007 brengt eveneens de nodige bouwactiviteiten met zich mee. Natuurlijk merkt de reiziger iets van de bouw van het nieuwe station, maar de NS belooft de overlast zo veel mogelijk te beperken. Op de sites staat tevens informatie over kijkdagen en rondleidingen op elke eerste zaterdag van de maand. Die rondleidingen eindigen op het dakterras bij grandcafé Engels of in de boardroom van Westin Rotterdam met uitzicht op de bouw.

www.rotterdamcentraal.nlwww.randstadrail.nl