Koopjes uit de ramsj

Mega Sale!

1Douglas Coupland:‘Miss Wyoming’ (6,99 euro) De laatste twee titels van de Canadees Coupland, Eleanor Rigby en JPod, zijn nog niet vertaald, maar drie van zijn vorige romans liggen nu in de ramsj. Daarvan is Miss Wyoming de leukste: een hilarisch verhaal over voormalig kindsterretje Suzan Colgate, die in haar jeugd van haar moeder naar de dunbevolkte Amerikaanse staat Wyoming moest verhuizen om meer kans te maken bij de missverkiezingen. Na een vliegtuigongeluk gaat Suzan het helemaal anders aanpakken.

2Meindert Talma: ‘Kriebelvisje’ (5,99 euro) De Fries Meindert Talma is vooral bekend van zijn proza op muziek, die hij doorgaans volstrekt onverstaanbaar op het podium brengt samen met zijn (volledig uit blanke muzikanten bestaande) begeleidingsband The Negroes. Talma waagt zich ook regelmatig aan de literatuur, eerder al met Dammen met Ome Hajo (over zijn jeugd) en later met Kriebelvisje, waarin hij zijn studententijd van zich afschrijft.

3Jonathan Franzen: ‘De 27ste stad’ (5,99 euro) De Amerikaan Franzen werd bekend met De Correcties, maar schreef daarvoor al een roman met iets minder lagen, maar wel heel veel personages en intriges over zijn geboortestad St. Louis, op 26 plaatsen na de grootste stad in de VS. Een boek vol politieke spelletjes, criminaliteit, hebzucht en machtshonger.

4Toby Litt: ‘Zelfbeeld’ (4,99 euro) Een beetje gedateerd alweer, de persiflage op chicklit van de Britse schrijver Litt, waarin Victoria About – schrijfster van ‘vrouwenboeken’ – haar vrienden voor een ‘Big Brother’-achtig experiment uitnodigt op een landhuis aan de Britse kust. Natuurlijk weten haar vrienden niks van de camera’s die overal verstopt zitten en natuurlijk komen ze daar wel achter.

De ramsjboeken vind je bij De Slegte en op de ramsjafdeling van de boekwinkel

    • Jochen van Barschot