Dag van de paratrooper

paratroop.jpg‘In Gorki Park waren alle attracties dicht. We speelden wat bij de fontein en toen sprongen er allemaal mannen in. Ze hadden gestreepte shirts, net gevangenisboeven. En blauwe petjes. Het leken wel piraten. Het was daar heel vies, ze rolden door de modder. 

Toen liepen we langs een café en daar waren ze echt aan het vechten. Echt schoppen jôh, en slaan ook. Dat waren twee piraten tegen een jongen in gewoon Tshirt. We keken niet zo lang, maar drie minuten. Er lagen ook een paar op straat, ze leken wel dood. Nina zei dat ze dronken waren. Er liep er ook één in zijn blote bips.’

(Mijn kinderen vandaag over hun bezoek met oppas Nina aan Gorki Park. Foutje, we waren vergeten dat het parachutistendag was. Op die dag verzamelen ook Ruslands  ‘blauwe baretten’ zich in Gorki Park om ‘slava VDV!’ te loeien.  ‘Moskou, hou vrouwen en kinderen binnen’, waarschuwen de kranten.)  

UPDATE - De schade valt mee, slechts zes gewonden, vooral gevallen bij de traditionele vechtpartij met Kaukasische marktkooplui, later op de avond.

    • Coen van Zwol