Chinese autoriteiten doden 50.000 honden

Shanghai. Alleen leger- en politiehonden zijn gespaard, voor de overige dieren bestond geen genade. De Chinese autoriteiten in de zuidwestelijke provincie Yunnan hebben drastisch gereageerd nadat voor de derde keer in korte tijd iemand is overleden door een beet van een hondsdolle hond. In vijf dagen zijn ruim 50.000 honden afgemaakt - ook de dieren die tegen rabiës waren ingeënt. Volgens de politieteams is slechts 10 procent van honden aan de maatregel ontsnapt. In dorpen liepen mannen `s nachts lawaaimakend door de straten om te zorgen dat honden aansloegen. Op diverse plaatsen waren controleposten opgesteld om te voorkomen dat dieren zouden ontsnappen.Sommige eigenaren hebben zelf hun honden gedood, meestal door ze te vergiftigen of te elektrocuteren. Ze kregen zo`n 50 eurocent compensatie per afgemaakt dier.