7 redenen om naar buiten te gaan

1 Uit eten met iens

Bandoeng

Kanaalstraat 53, Oost-SouburgTelefoon (0118) 462 260Keuken open 17.00-21.30, ma-wo gesloten. Indonesischgem. prijs 3-gangen à la carte: € 19,50

Categorie: Afhaal

Dankzij het interieur en de charmante bediening hangt er een nogal nostalgische sfeer in deze Indische toko, Bandoeng genaamd. Gasten kunnen in dit restaurant gerechten kiezen van een buffet, maar wie liever aan tafel wil blijven zitten, laat zich gewoon bedienen. Een pittige culinaire ontdekking in een klein Zeeuws dorp.

goed | Indonesisch restaurant dat al meer dan 25 jaar bestaat. Goed eten van een Javaans buffet of van de kaart.

(09-03-2006 H. Z.)

uitstekend |Een geweldig restaurant waar je de oud-Indische sfeer kunt ruiken en kunt proeven. Je wordt er ontvangen door een lieve gastvrouw die je gelijk het gevoel geeft in een oosterse omgeving te zijn. In de keuken wordt ambachtelijk gekookt; kortom een echte aanrader voor iedereen die de Indische keuken een warm hart toedraagt.

(05-03-2004 O.K. te Oost-Souburg)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 FILM

Il Caimano

Regie: Nanni Moretti. Met: Silvio Orlando, Marghertia Buy, Jasmine Trinca, Michele Placido, Giuliano Montaldo. In: 6 bioscopen.

Filmmaker Nanni Moretti opent de aanval op Silvio Berlusconi – toen de film in Italië uitkwam nog altijd premier van het land. In de persoon van de gesjochten filmproducent Bruno Bonomo (Silvio Orlando) zien we een doorsnee Italiaan eindelijk tot het besef komen dat de politicus/mediamagnaat niet deugt. Door Il Caimano vlak voor de verkiezingen van begin april in de Italiaanse bioscopen uit te brengen, probeerde Moretti discussie uit te lokken over de sinistere kantjes van Berlusconi.

3 THEATER

De Kreuzersonate

Heiloo: GGZ Noord-Holland-Noord, Kennemerstraatweg 464. Tijd: 20.30u. Informatie: 023-5531469 & www.karavaan.nl

Op het reizend theaterfestival De Karavaan speelt Herman Bolten de monoloog De Kreuzersonate, naar de novelle van Lev Tolstoj over een echtgenoot die wordt verteerd door jaloezie. Violist Casper Donker en pianiste Else Sterk spelen aansluitend de Kreuzersonate van Beethoven. Festival De Karavaan, dat dit jaar voor de dertiende keer wordt gehouden, reist nog tot en met 13 augustus door de kop van Noord-Holland. Behalve de grote voorstellingen is er ook gratis toegankelijk straattheater te zien.

Anti shirt

4 TENTOONSTELLING

Kunst & T-shirts

Eindhoven: MU in De Witte Dame, Emmasingel 20. Vandaag tot 18.00u. Inl: 040- 2961663 & www.mu.nl

MU organiseert deze zomer samen met het Japans/Amerikaanse bedrijf 2KbyGingham een tentoonstelling waarin de grens tussen kunst en straatbeelden op T-shirts wordt verkend: A Thousand Things. Met originele werken van achttien internationale kunstenaars en ontwerpers, o.a. Yoshitomo Nara en Geoff McFetridge. A Thousand Things is te zien tot en met 20 augustus. Open: maandag t/m vrijdag 10.00-18.00u, zaterdag 11.00-17.00u, zondag 13.00-17.00u.

5 DIERENTUIN

Ouwehand by Night

Rhenen: Ouwehands Dierenpark. Tijd: 19.00-23.00u. Informatie: 0317-650200 & www.ouwehand.nl

Ouwehands Dierenpark is vanavond geopend tot 23.00 uur. Tijdens Ouwehand by Night kun je de ijsbeer en tijgerdrieling bewonderen en zien hoe de pasgeboren orang-oetan met zijn moeder slapen gaat. Ook zie je hoe de nachtdieren, zoals de tijgers en de leeuwen, actief worden. Er zijn diverse stands met eieren, schedels en vachten. Ook het educatief centrum de Ori Academie met zijn dieren op sterk water en insecten is geopend.

Bekijk een slapende aap

6 GRIEZELFILM

Vampir Dormir op stadsstrand

Venlo: stadsstrand aan de Lage Loswal. Tijd: 21.30u. Toegang: gratis. Inl: 06-50608824

Als preview op het aanstaande MCM Filmfest in Q4 wordt vanavond de korte griezelfilm Vampir Dormir vertoond. In juli 2004 kocht filmliefhebber Bernard Martens op een rommelmarkt in Frankrijk een blik met een celluloidfilm erin, getiteld Vampir Dormir. Het filmbedrijfje Venlose Classick Cinema heeft de afgelopen twee jaar de film gerestaureerd en tevens nieuwe opnames gemaakt om er een complete film van te maken. Behalve Vampir Dormir worden vanavond films vertoond van enkele andere Venlose filmmakers.

7 CIRCUS

Circus Herman Renz

Amsterdam: Spaarndammerdijk, tegenover Strand West. Shows: 15.00u & 20.00u. Kaarten vanaf 12 euro. Inl/kaarten: www.renz.nl

Ruim tweehonderd jaar nadat er in Nederland voor het eerst een circus optrad, kan men zich nog steeds vergapen aan acrobaten, leeuwen en jongleurs. Circus Herman Renz, het grootste rondreizende circus van Nederland, is neergestreken in Amsterdam en voert een Italiaanse show op, getiteld ‘Il Circo Classico’. Bloedstollende stunts in de trapeze, brullende leeuwen en tragische clowns.