7 redenen om binnen te blijven

Doe als Ellen ten Damme en Els Pynoo: ontwerp je eigen leren broek en show die benen!

Customized leren broeken in elk gewenst model

1 Aankleden

www.bimbeaudelux.com, prijzen variëren van 699 tot 1.200 euro

Nu de hittegolf even lijkt te wijken, kunnen we weer eens een lange broek aan. Misschien zelfs een leren broek. Tenslotte is leer mooi en duurzaam materiaal. Het is wel een beetje ordinair, maar dat is ook weer lekker. Toch? Zo’n suf model spijkerbroek uit de jaren negentig kan écht niet meer. Nee, een customized leren broek, dat willen we. Bimbeau Deluxe (alias Ludi van Heesewijk) maakt rundleren broeken op maat. Op de website kun je een leren broek in elk denkbaar model bestellen, met gestikte patronen. En in elke kleur, want desnoods airbrusht Bimbeau het leer in lichtroze. De werkwijze is als volgt: stuur je favoriete en bestpassende broek op, geef door welk model en kleur je wilt en Bimbeau maakt een patroon. Is het ontwerp goed, dan krijg je binnen een week of drie, vier je leren exemplaar toegestuurd. Of ze komt ’m zelf even afleveren. Tevreden klanten? Op de website staan fans van het eerste uur. Trots poseren Ellen ten Damme en Els Pynoo (van de Belgische electroband Vive la Fête) hun leren aanwinst. (JvG)

2 film

Romeo + Juliet

RTL 5, 20.30-22.45u.

Romeo en Julia van Shakespeare krijgt door de ogen van regisseur Baz Luhrmann een modern jasje. Het verhaal is bekend: families Capulet en Montague zijn eeuwige rivalen. Romeo Montague en Juliet Capulet worden toch verliefd op elkaar, maar hun liefde is gedoemd tot een tragisch einde. De film uit 1996 zal Shakespeare-puristen doen tandenknarsen. Smullen is het voor fans van Leonardo DiCaprio, hier in de rol van Romeo.

3 documentaire

Geschichte der CIA

Arte, 20.40-21.35u.

De eerste aflevering van een driedelige serie over de Central Intelligence Agency (CIA) vanaf de oprichting in 1947 tot nu. Behalve de opbouw en invloed van de inlichtingendienst van de president komen ook de middelen en manipulatiemogelijkheden van de geheim agenten aan bod. De vader van de huidige president, George Bush sr., was in de jaren zeventig heel kort CIA-chef. Hij was de enige CIA-baas die president werd.

4 Komedie

The Blackadder

Canvas, 00.10-00.45 u.

Rowen ‘Mr. Bean’ Atkinson in zijn jongere jaren als mopperende, geniepige Blackadder. De oorspronkelijke BBC-serie uit 1983 speelt zich af in 1485. Geplaagd door lastpak Baldrick doet Blackadder er alles aan om zijn vader op te volgen als koning van Engeland. Na vier succesvolle Blackadder-series liet Rowan Atkinson een maand geleden weten een film te willen maken met het Blackadderteam. Geniet tot die tijd van de herhaling.

5 Ding

Radiografisch bestuurbare haai

Te koop op www.megagadgets.nl, voor 24,95 euro

Spelen in bad blijft leuk. Wie ernstig te oud is geworden om zich nog met een badeend te vertonen, pakt het serieuzer aan. Koop een haai voor in bad en je kunt weer een paar jaar vooruit. Het mag, want het ding is radiografisch bestuurbaar en dus echt een toy voor de boys. Deze haai ziet er gruwelijk echt uit, omdat hij zwemt door zijn staart zijwaarts op en neer te bewegen. Met de afstandbediening bestuur je de chip in zijn hoofd en kun je hem onder water laten duiken. Misschien kun je beter op de rand van het bad gaan zitten, want met zijn 26,5 centimeter is het best een flinke jongen, deze haai. Nadeel: hij heeft een tijdje nodig om op te laden. Met tien minuten opladen via het bijgeleverde oplaadstation heb je vijf minuten waterpret. Alleen, voor de spannende Jaws-muziek als begeleiding bij het badavontuur moet je zelf zorgen. (JL)

Een badeend voor stoere jongens

6 Zingen

Karaoke

www.karafun.com

Was het favoriete tijdverdrijf van de Japanners hier in Nederland tot voor kort een activiteit die zich afspeelde op dronken avonden in obscure cafés, nu blijkt iedereen met Windows op zijn of haar computer thuis karaoke-feestjes te kunnen bouwen. Karafun.com levert gratis te downloaden software, waarmee je karaokenummers kunt afspelen, maken en bewerken. Zo kun je de zangstemmen wegfilteren uit liedjes in je eigen mp3-collectie en daar vervolgens tekst en beeld bij plaatsen. „U zult nadien nog steeds niet kunnen zingen!” roept de voorpagina van de website je blij toe. Dat mag de pret niet drukken, want zijn oorverdovend vals gezongen versies van I Will Always Love You of Een beetje verliefd niet juist de charme van karaoke? De software is ook handig voor wie droomt van een carrière als popster, maar nog geen band heeft kunnen vinden om mee te oefenen. Idols 4, here I come! (SJ)

Karaoke alleen in de bar? Echt niet

7 Game

Buzz The Music Quiz

Platform: PlayStation 2, 59,99 euro (incl. 4 buzzers), Relentless Software

De bijdehante quizmaster Buzz, de vriendelijke assistente Rose en een flitsende neonlicht-showstudio vormen de setting van Buzz. Deze quiz kun je met maximaal drie vrienden spelen, want bij het spel worden 4 buzzers (kastjes met drukknoppen) meegeleverd. Je dient eerst je spelfiguur te kiezen met een bijbehorend geluid, bijvoorbeeld een toeterende rastaman of een hinnikende ravebabe. De verschillende spelrondes, zoals ‘wie heeft de bom’, waarbij je de tikkende bom alleen kan doorgeven na het goed beantwoorden van een vraag, of de ronde waarbij je moeilijke vragen aan je rivaal kan geven, zijn erg spannend. Er zijn meer dan 5.000 vragen en 1.000 muziekclips over 60 jaar muziekgeschiedenis. De herinneringen aan de discofeestjes van vroeger en het sluipende fanatisme dat dit spel oproept, zorgen voor een onvergetelijk avondje. (MvH)

Quizmaster Buzz stelt de vragen

Met bijdragen van Jessica van Geel, Martine van Hooijdonk, Saskia Jonker en Janna Laeven