Televisie Film van de dag

The Omen. De remake van de dertig jaar oude klassieke horrorfilm The Omen draait nu in de bioscoop. Vanwaar toch die behoefte oude films opnieuw te maken, zeker in het tijdperk waarin deze films voor eenieder op dvd beschikbaar zijn? Als de vrouw van de Amerikaanse diplomaat Robert Thorn (Gregory Peck) in een Romeins ziekenhuis bevalt van een doodgeboren baby, vervangt hij deze door een andere wiens moeder bij de geboorte is overleden. Vragen om moeilijkheden, natuurlijk. Als Damien vijf wordt, overlijdt zijn ‘nanny’ onder mysterieuze omstandigheden. Ook een priester die Thorn probeert te waarschuwen dat het met Damien niet pluis is, komt onaangenaam aan zijn eind. De nieuwe nanny ontpopt zich tot overbeschermend loeder. Maar waarom toch? Is hij dan toch de duivel op aarde? Alle tekenen wijzen er op. Ook componist Jerry Goldsmiths huiveringwekkende cantate Ave Satani.

(Richard Donner, 1976, VS), RTL 7, 22.15-0.20u.