Stevige buien

Het is de komende dagen wisselvallig. Dat komt doordat een lage-drukgebied nabij Schotland afzakt richting het zuidelijk deel van de Noordzee. Als gevolg van de grote tegenstellingen tussen het sterk opgewarmde warme water van de Noordzee en de hogere lagen van de atmosfeer komen stevige buien tot ontwikkeling. Vooral de kustregio’s kunnen een flinke hoeveelheid regen verwachten, maar ook in het binnenland trekken geregeld buien voorbij. Vanavond valt in het hele land nog een bui, in het oosten is tevens onweer mogelijk.

Vannacht beperken de buien zich tot de noordwestelijke helft, inclusief de oostkant van het IJsselmeer. Tot morgenochtend kan daar regionaal veel regen vallen. In het binnenland wordt het een stuk rustiger met enkele opklaringen. De temperatuur zakt naar ongeveer 14 graden. Morgen breiden de buien zich naar het zuiden uit. Bij een enkele bui kan het even stevig regenen en ook onweer is mogelijk. Tussendoor breekt de zon even door waardoor het kwik kan oplopen naar 19 tot 22 graden. De westenwind is matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5. Langs de kust trekt de wind af en toe aan tot hard, windkracht 7. Donderdag en vrijdag blijft het wisselvallig met regelmatig buien, soms met onweer. De zon laat zich tussen de buien door af en toe zien, maar kan de temperatuur niet op een normaal peil voor begin augustus krijgen. Pas in het weekeinde wordt het rustiger met meer zon en een iets hogere temperatuur.